WAAROM NEPAL 

Nepal, my second home!

 

In 2006 ging ik de eerste keer naar het prachtige land Nepal. Hier heb ik Chudamani Barakoti (Mani) en zijn familie leren kennen. Mani was mijn gids en regelde trekking permits, vervoer, eten en drinken etc. Voordat we een trektocht gingen maken door de Himalaya waren we eerst uitgenodigd in Malekhu, een klein arm dorpje tussen Kathmandu en Pokhara. Hier woonde de familie van Mani en werden we gezegend voordat we de bergen ingingen.

 

In 2010 ging ik samen met mijn vriend Ruud van de Burgt naar Nepal om een trektocht te maken. Ik wilde hem het mooiste land ter wereld laten zien. Het landschap is fantastisch en de mensen zijn ontzettend lief en vreedzaam. Hij was direct onder de indruk!                                                                                                                              

In 2013 vond het volgende bezoek aan Nepal plaats, dit keer met 7 personen waaronder onze vriend Wim Steins. Ook Wim was meteen ontroerd door het land en de mensen. Weer hebben we een bezoek gebracht aan Malekhu om de familie van Mani te bezoeken.

 

Nu, in 2015, zijn wij weer in Nepal geweest en hebben de aardbeving zelf meegemaakt in de hoofdstad Kathmandu. We hebben met eigen ogen gezien welke verwoestingen dit teweeg heeft gebracht. Er zijn enorm veel gebouwen ingestort en mensen liggen nog onder het puin. Er is nauwelijks drinkwater en de sanitaire voorzieningen zijn extreem slecht. Mensen slapen uit angst in tentenkampen op straat.


Het dorpje Malekhu is volledig weggevaagd door de aardbeving. Er staan nog maar twee huizen en van de rest van het dorpje is niks meer over. Voor Wim Steins en mij reden om in actie te komen voor de familie en vrienden van Mani die ons al die keren zo fantastisch hebben ontvangen en verwend. Deze mensen zijn arm en hebben na de aardbeving niets meer. Als we geld voor hen inzamelen weten we ook dat het op de juiste plek terecht komt.

 

Nepaleesje
Chudamani en Fleur
Op weg van Kathmandu naar Malekhu
Himalaya
Chudamani Barakoti, Wim Steins en FleurWipperfürth
Dashain feest
Samen met de familie van Chudamani Barakoti in Malekhu
Chudamani met zijn vrouw, kinderen, ouders en oma
Ruud van de Burgt en Fleur Wipperfürth in Pashupatinath
Wim Steins in gesprek met een boeddhistische student
Meer weergeven

© 2015 by Fleur Wipperfürth

  • Facebook App Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now